ATOFIOS OY

Atofios syntyi tammikuun kuudentena päivänä 2017. Aamutaivaan häikäisi pakkasen kirkastama haloilmiö. Kauniit sateenkaaret reunustivat, vartioivat kaunista aurinkoa.

Pakkasilma maistui suussa, sai silmät vetistymään. Elämä on kaunis. Luonto on kaunis. Kaukaisilta tuntuivat arkiset kivet kengissä, kun pakkaslumi narskui askelteni alla.

Katsokaa luonnon kauneutta lapset. Katsokaa sokaisevaa valoa kylmyyden keskellä. Luonto tarjoaa ihmeitä, vaikka pakkanen paleltaa. Mieleeni muistui, kuinka olen lapsilleni sanonut, että turhautuneisuus on tie luovuuteen. En ole aina itsekään sanomaani ymmärtänyt. Haloilmiö kirkasti ymmärrykseni tässä asiassa.

Kuukausien tyhjyys, mitättömyys, aikaansaamattomuus, kelvottomuus ja niissä itseruoskiminen eivät ole avanneet tietä luovuuteen. Tienviittoja, valintoja, valitsemattomuutta, katseen sumeutta, päämäärättömyyttä vailla suuntaa.

Raskaat askeleet jäljittävät ripeitä. Ei pääse aamua pakoon. Mieli kyntää merten aallokkoja, laakeita peltoja, läpikulkematonta metsää, kohoavaa tunturia. Mitä merkitystä ihmisellä on, jos ei tiedä merkitystään?

Katsoin eräänä päivänä Areenasta dokumenttia Kellokosken sairaalasta. Uudismielinen kunto-ohjaaja vei potilaita retkille. Eräällä retkellä yksi potilaista sai 30-kiloisen kissakalan. Ja koki katharsiksen. Hän ei enää palannut Kellokoskelle.

Minä sain 30-kiloisen kissakalan. Ja koin katharsiksen. Haloilmiön sokaisemana näin selvästi. Tunsin voimakkaasti. Tiedämme, miten luonnolla on kyky vaikuttaa ihmisen mieleen ja kehoon. Tiedämme, että luonto elvyttää, eheyttää, laskee verenpainetta ja helpottaa stressiä. Ihan itsestään, ilman suorittamista. Kuukausia kestänyt pään sisäinen hiljaisuus ja tyhjyys rikkoutui. Ensin kuului kohinaa. Sitten alkoi vuoropuhelu oman minäni kanssa. Yhteys omaan minään, päähän ja sisimpään eheytyi.

30- kiloinen kissakala ui haaviin. Mitä seuraavaksi? Tunnistin ajatuksia ja tunteita, joissa uskoin itseeni ja osaamiseeni. Ei ihminen ihmeitä tarvi. Oikeastaan ihminen tarvitsee halun uskoa omiin mahdollisuuksiin ja kykyihin. Sen mahdollistaa yhteisö, jolta saa tunteen omasta kelvollisuudesta. Sen mahdollistaa yhteisö, jossa ihminen tulee nähdyksi, kuulluksi, uskotuksi ja yksilöksi tunnustetuksi.

Sairaanhoitajauran aikana olen tavannut lukuisia ihmisiä. Hoitanut, tukenut, hoivannut ja lohduttanut. Ollut kanssaihminen elämän ylä- ja alamäissä. Erilaisissa yhteisöissä minulla on ollut mahdollisuus ennen kaikkea oppia erilaisia elämäntaitoja. Opintoni aikuiskasvatustieteessä, ympäristötieteessä, kansanterveystieteessä, gerontologiassa ja sosiaalitieteissä ovat vahvistaneet polkuani, jota en ole aiemmin rohjennut kulkea määrätietoisesti. Lisäksi kokemukseni kunnallispolitiikassa luottamushenkilönä on avannut uudenlaisia mahdollisuuksia hyödyntää monitasoista osaamistani.

Luonto eheyttää, parantaa, elvyttää. Atofios on henkilökohtainen yritykseni, ja liiketoimintani sisältä kolme teemaa: ihminen, hyvinvointi ja luonto. Ne ovat myös visuaalisessa muodossa palapelin paloja, jotka muodostavat eheän kokonaisuuden ihmisen elämässä. Yritys tuottaa hyvinvointi- ja liikuntapalveluita green care- toimintatavan mukaisesti. Lisäksi yritys tarjoaa koulutus- ja konsultaatiopalveluita niin yksityiselle, julkiselle kuin kolmannelle sektorille, miten ihmisen hyvinvointia voidaan tukea luonnon antimisa ammentaen kuluttamatta luonnon resursseja. Audiovisuaalisista tuotteista vastaa aviomieheni, jolla on yli 20 vuoden kokemus it-alalta. Hänen avullaan voimme tarjota myös erilaisia valokuvauspalveluita konkreettisina tuotteina tai itseään vahvistavana keinona löytää yhteys itseen ja havaita hyvä itsessä.

Atofios on kreikkaa ja tarkoittaa eheää. Jo antiikin filosofit pyrkivät hakeutumaan rauhaan, vetäytyivät ihmisjoukoista luonnon helmaan pohtimaan ja keskustelemaan itsensä kanssa. Rauhaa, eheyttä ja elpymistä tarvitaan ja kaivataan nykymaailmassa yhä enemmän. Tähän tarpeeseen olen yritystoiminnassani vastaamassa.

Näillä sivuilla voit seurata erilaisten tapahtumien ja kurssien järjestämistä ja aikataulutusta. Mielelläni otan myös vastaan ehdotuksia, millaisia tapahtumia kaivataan.

Ystävällisin terveisin,

Hanna-Kaisa

 

y-tunnus 2837827-5sy_jasenyritys2018_suomi_150x75greencarefinland-logo

 

 

 

%d bloggaajaa tykkää tästä: