Visuaalinen viestintä – kevyt ja helppo hyvinvointia tukeva toiminta

Sinulla on jokin elektroninen laite edessäsi, kun luet tätä blogitekstiä. Siirrä katseesi tämän virkkeen jälkeen pois näytöltä ja katsele eri puolille; mitä näet sivuillasi, takanasi, yläpuolellasi tai edessä olevan näytön takana?

Seuraavaksi kysy itseltäsi, millainsen mielikuvan muodostat näkymästä. Pysähdy hetkeksi kuuntelemaan ajatuksiasi, miten järki tai mieli (sisäinen ääni) sanoittaa sitä, mitä näet. Tuottaako näkymä mielihyvää ja herättääkö muistoja? Ovatko mielikuvat ja ajatukset mukavia, positiivisia vai kenties epämiellyttäviä ja vaikeasti sanoitettavissa olevaa?

Hyvinvointia voidaan tukea monin tavoin. Yksi yksinkertaisimmista keinoista on visuaalisen ympäristön luominen sellaiseksi, että se tukee hyvinvointia. Tutkimustulokset osoittavat, että jo pienikin näkymä johonkin vihreään tuottaa mielihyvää. Aivoissa syntyvä reaktio tapahtuu alitajuntaisesti, ja jo pienikin pilkahdus, olkoon se sitten assosiaatio menneeseen mukavaan asiaan tai paikkaan tai toive ja haave tulevasta, antaa aivojen kautta mielelle ja keholle mahdollisuuden huokaista tietotulvan ja kiireen keskellä.

Tämän kerran blogiteksti keskittyy nyt kuviin, joiden myötä toivotan sinulle ja lähesillesi hyvää viikonloppua!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: