Tuumasta toimeen on lyhin työmatka

Tänään heräsin harmaaseen ja tuhruiseen päivään. Hämmästyttävän kaukaiselta tuntui ne aamut, jolloin sain herätä kookaburran lauluun. Elämä on kuitenkin tässä ja nyt. Kookaburra moinenkirjavine sävelmineen soi kauniisti muistoissa.

Viime talvena otin yhteyttä amerikkalaiseen järjestöön, joka kouluttaa metsäterapiaohjaajia ympäri maailmaa. Suomessa ei ollut yhtään kyseisen koulutuksen käynyttä henkilöä. Muutaman viikon pohdinnan, analysoinnin ja harkinnan jälkeen käynnistyi prosessi, joka on nyt siinä vaiheessa, että voin kutsua itseäni metsäterapiaohjaajaksi. Sertifioinnin saan maaliskuussa 2018. Järjestön perustaja Amos Clifford on myös ollut innoisaan saadessaan Suomeen ihkaensimmäisen metsaterapiaohjaajan!

Minulla on ollut onni matkassa elämäni aikana monessa asiassa. Kokemus onnekkuudesta ja onnellisuudesta siivittää jatkamaan polulla, jonka olen tietoisesti valinnut lähimmäisteni tukemana. Ilman läheisten ja rakkaiden osoittamaa monipuolista tukea en olisi pystynyt haavettani toteuttamaan. Koulutusmatka Australiaan tuntuu yhdeltä elämäni suurimmista saavutuksista. Ja mikä parasta, olen saanut kokea sen kaikkein rakkaimpieni kanssa!

Koulutus kansainvälisessä porukassa on monella tavalla rikastuttava. Kulttuurierot, kielelliset eroavaisuudet ja totunnaisuudet soviteltuna tiettyyn ohjelmaan on voimain koitos kenelle tahansa. Vaikka ihmisten perustarpeet ovat samanlaisia kulttuurista riippumatta, on hämmästyttävää, miten pienet asiat saattavat olla erilaisia koettuina ja nimettyinä. Kuitenkin  koemme luonnon hyvinvointia tukevat vaikutukset aika samanlaisina. Reissun yksi puhuttelevimmista kokemuksista oli itselleni tieto Australian sydämestä, maan keskellä sijaitsevasta punaisesta vuoresta, jonka aboriginaalit ovat aikoinaan nimenneet sydämeksi värinsä vuoksi, symboloimaan luonnon vuodattamaa verta ihmisten hyvinvoinnin eteen.

Olen ollut kotona vasta vuorokauden. Nyt minulla on ilo ilmoittaa ystävällisenä kutsuna, että järjestän ensimmäisen ”medicine walk” tapahtuman Tampereella maanantaina 2.10.2017 klo 14-17. Tapaamme Pyynikin näköalatornin edessä. Koulutettuna ohjaajana tapahtumassa avaan oven metsämaailmaan tavalla, jota ei ole aiemmin ANFT:n (Association of nature and forest therapy) ohjelman mukaisesti tehty eteläisessä Suomessa koulutetun metsäterapiaohjaajan ohjaamana/toteuttajana.

Tapahtuma kestää kolme tuntia. Mukaasi tarvitset lämpimät vaatteet, hyvät jalkineet sekä istuinalustan, mikäli haluat istuskella välillä. Kävely keskittyy hyvinvointia tukevaksi, arjesta irtautumiseen ja oman minän hellimiseen.

Anna itsellesi mahdollisuus kokea metsän vaikutus hyvinvointiisi! Osallistumismaksu 30 euroa/hlö. Tapahtuma toteutetaan, jos osallistujia on vähintään 5. Kävelyn päätteeksi nautimme lämmintä  juomaa ohjaajan tarjoamana.

Ilmoittautumiset 1.10. mennessä osoitteeseen atofiosoy@gmail.com tai tekstiviestillä numeroon 045 7871 9898.

Lisätietoja saa minulta soittamalla tai sähköpostitse, vastaan mielelläni kyselyihin.

Kyllä, saa jakaa!

Ystävällisesti, Hanna-Kaisa

 

One Comment on “Tuumasta toimeen on lyhin työmatka

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: