Aamulintu laulaa elämän aariaa

Viime yö oli järjestyksessään viides, jonka nukuin ulkona. Vaikka kuinka yritän muistella, en saa mieleeni, milloin viimeksi olen nukkunut niin hyvin kuin näinä öinä. Sikeää ja levollista unta. Melkein hävettää sanoa, että olen kunakin yönä nukkunut 10 tunnin yöunet! On ilo saada herätä linnun lauluun.

Olen puhunut ulkona nukkumisen kokemuksistani muutamien kavereitten ja tuttavien kanssa. Alun hölmistyneen ihmetyksen jälkeen on ollut havaittavissa, että keskustelukumppani on alkanut pohtia, josko hänkin kokeilisi ulkona nukkumista. Missä vaiheessa ulkona nukkumisesta on tullut niin extremeä, että sen mahdollisuus tuntuu yllättävältä? Suomalaiset lapset nukkuvat pitkään päiväuniaan ulkona vuodenajasta riippumatta. Jossain vaiheessa tämä perinne katkeaa. Rohkaisenkin niin lapsiperheitä kuin lapsettomia kokeilemaan ulkona nukkumista!

Varustekilpaan ei ole tarvetta lähteä. Urheilu- ja retkeilykaupat markkinoivat ja myyvät jos minkälaista tarpeellista varustetta. Ensimmäiset 4 yötä olen nukkunut makuupussissa retkisängyllä, viime yön teltassa lasten kanssa. Makuupussin voi korvata tavanomaisilla petivaatteilla, ellei sitten lähde metsään. Alkuviikon yösade ei haitannut eikä hidastanut nukkumista. Sateen ropina tuuditti uneen mukavasti. Ulkopetin voi kyhätä terassille, parvekkeelle, omalle pihalle jne. Metsämiljöössä nukkumiseen olen ajatellut hankkia itselleni sellaisen makuupussin tai riippumaton, jonka saa kiinnitettyä puuhun. Jo pelkkä ajatus hykerryttää.

Mikäpä sen mukavampaa kuin hyvin nukuttu yö ja aamuherätys linnun lauluun! #nukuyoulkona https://www.facebook.com/luonnonpaivat/

Hyvää alkavaa viikonloppua kaikille!

 

ystävällisesti,

Hanna-Kaisa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: